Oldal kiválasztása

A life coach az élet (elsősorban magánélet) minden területén felmerülő problémák megoldásában segíthet.

Ha úgy érezzük, hogy a munkahelyünkön nem becsülnek meg eléggé, nem élvezzük a munkánkat, nem találunk benne kihívást, motivációt, bizalommal fordulhatunk a life coach-hoz, de akkor is, ha a családi vagy szerelmi életünkben jutottunk holtpontra. A life coaching megoldhatja a munkahely és a magánélet egyensúlyának kérdését is, ami azért nagyon lényeges, mert sokaknak éppen az akadályozza a boldogságát, hogy nem, találják az optimális egyensúlyt ebben a kérdésben.

A coachingon nem fogja a coach megmondani, hogy mit csináljunk, hogy jobb legyen a helyzetünk – a cél az, hogy magunktól lássuk át a helyzetet, magunktól jöjjünk rá a megoldásra.

Milyen módszerekkel dolgozik a life coach?

A life coach fegyvere a beszélgetés, amit alaposan, precízen megtervez és irányít. Kulcsfontosságúak a megfelelő kérdések, melyek a megfelelő időben hangzanak el – ez gyakran mindennél nagyobb motivációt jelent a kliens számára.

A life coaching akkor tekinthető sikeresnek, ha az egyén nem csak a találkozások alkalmával tudja, hogy mit kell tennie, hanem valóban képes arra, hogy a saját érdekében változtasson az életén.

MINTAOLDAL – Forrás